Llicenciat en Filologia hispànica, estudià piano i harmonia al Conservatori Municipal de Barcelona i al Liceu. Completà la seva formació amb cursos i seminaris al Taller de Músics, Liceu i Esmuc.

Ha treballat com a pianista en diferents formacions de jazz i música brasilera de la ciutat, deixant la seva empremta en nombroses actuacions en viu i en molt rellevants treballs discogràfics. Alguns exemples són Makaroff (18 Chulos 2002), Bossanovando (Subterfuge 2004) o els enregistraments amb la cantant de jazz Anna Luna, com Spring is here (New Mood Jazz 2004), Sketches (New Mood Jazz 2007) i Femenina (Quadrant records 2011).

Des de la publicació del disc "Aquí i allà" (Discmedi 2002), lidera un quartet de jazz-fussió que ha mantingut les arrels del jazz alhora que cercava ritmes i melodies properes a la musica llatina i al flamenc. Aquest plantejament molt personal i alhora àgil musicalment i el llançament d'un tercer treball “World Songs” (Discmedi 2005) els ha portat a actuar en festivals de jazz d'arreu del món.

Festival de jazz de Manizales, Colòmbia (2005), Festival de jazz de Beijing, Xina (2007), Festival de jazz de Penang, Malasia (2008), festival de jazz de Manchester, Anglaterra (2009), Festival Marni Flagey Brussel·les, Bèlgica(2010), festival de jazz de Naguanagua, Veneçuela (2010), Festival Ajazzgo Cali, Colòmbia (2010), Barranquijazz, Colòmbia (2010), Jarasum festival, Corea del Sud (2010), Festival de jazz de San Javier, Espanya (2011), Festival de jazz de Barcelona (2011 i 2014)Festival de jazz de Lugo, d' Almería, Madrid, Festival Fabrica de la Isleta a Canaries, Festival de jazz de Kosice (Eslovàquia) Festival de jazz de Santo Domingo (república Dominicana)...

S'ha de destacar també la presència en el Festival Barcelona Grec 2006, inici de la gira "World Songs" amb la cantant de Filadèlfia afincada a Barcelona, Violetta Curry.

A l'any 2008 el quartet edita un disc “Jazznesis” amb composicions de Genesis (1970-1974) portades al terreny del jazz. Tornen a actuar a la Plaça del Rei dins del Festival Barcelona Grec 2009, presentant la música de Genesis, aquest cop amb el vocalista Gerard Quintana com a convidat.

Al 2010, arriba el primer disc en directe, enregistrat a Blue Frog de Mumbai, India.

2012 és l'any de "Coming home", sisè treball del quartet, fruit de la intensa col·laboració amb el sitarista Ravi Chary.

Al 2014, s' estrena el setè i darrer treball discogràfic de la banda: "Jazznesis II" on el compositor reprèn el seu particular homenatge a Genesis i presenta una nova revisió dels temes de la mítica formació anglesa, amb els arranjaments jazzístics ja clàssics de Vilaseca.


En 2018, publica un àlbum al costat de Manel Fortià i Roberto Faenzi. "Moments" (Discmedi 2018). També el segon disc amb el grup Alma Brasilerira, "Viagem nova" (Fresh sound 2018). Aquest any el trio inicia una intensa col·laboració col·laboració amb la cantant Karen Souza en nombroses gires internacionals: Japó, Corea, Xina, Itàlia, França, Espanya, etc.

En 2019 surt a la llum el tercer disc de Jazznesis. Fi de la trilogia.

Actualment és professor de l' Escola Superior de música moderna del Liceu i compagina la seva activitat pedagògica amb el seu projecte Jaume Vilaseca Trio.
 
 

 

 
  La trajectòria del trio barceloní, Jaume Vilaseca Trio, (Quartet des de 2002 al 2012), és enormement fructífera pel que fa a col·laboracions amb músics inquiets, experimentació i recerca d'horitzons estilístics i també pel nombre d'actuacions realitzades tant a casa com lluny, o molt lluny del seu radi d'acció. Ha estat base rítmica sòlida i creativa ideal per improvisadors arriscats com els saxofonistes Victor de Diego i Fredrik Carlquist, o el sitarista Ravi Chary, però també per cantants que busquen sempre l'elegància, com Karen Souza, Mar Vilaseca, Xavi Casellas o Gerard Quintana. Des del molt ben acollit per la crítica jazzística nacional "Aquí i allà" (Discmedi 2002), continuant amb "World Songs" (Discmedi 2005 "," Mumbai (Discmedi 2010), gravat en directe i també amb molt bona recepció de la crítica especialitzada, fins a "Coming Home" (Discmedi 2012), el grup demostra una vegada i una altra, que es mou còmodament per pantanosos aiguamolls on els estils flueixen desenfadats però alhora delicats i sobretot conseqüents.

D’aquesta manera, el seu jazz banyat d'arrels brasileres i llatines pot acostar-se a el flamenc, a el so mediterrani, arribant fins a l'Índia i l'univers sonor del sitar. I aquesta filosofia de la improvisació l'han aplicat tant en les composicions originals com en els molt treballats arranjaments que protagonitzen la insòlita immersió en l'obra de Genesis, (JAZZNESIS (Discmedi 2008), JAZZNESIS II (Discmedi 2015) i JAZZNESIS III (Discmedi 2018) culminant una trilogia que fascina tant als seguidors de la banda britànica que viuen al marge en del jazz com a l'afició jazzística que no coneix aquells mítics discos.

Finalment, destacar la trajectòria nacional i internacional en forma de gires i concerts de JVTrio, que durant aquests anys ha presentat els seus treballs en multitud de festivals de jazz de ciutats com Bogotà, Barranquilla (Barranquijazz), Cali (Ajjazgo), Manizales, Manchester, Brussel·les, Còrsega (NoraJazz), Malaysia, Beijing, Guanzhou, Corea de Sud (Jarasum) així com nombrosos concerts a Colòmbia, Índia, Mèxic, el Marroc, Polònia o la República Dominicana, i per descomptat Espanya (Madrid, Almeria, San Javier...) i la seva ciutat, Barcelona, on són un referent d'estabilitat, inquietud estilística i fidelitat a un projecte comú.